روانشناسی رنگ نارنجی در لباس‎

در دنیای مد و فشن هر رنگی کاربرد های خاص خودش را دارد. بعضی از رنگ ها برای انتخاب کفش مناسب ترند بعضی دیگر برای انتخاب کیف و … . اما علاوه بر دنیای مد و فشن، علم روانشناسی هم حرف های بسیاری در رابطه با رنگ ها دارد. بدین معنی که در روانشناسی هر رنگی می تواند حس و حالی را به شخصی که از آن رنگ در استایل خود استفاده می کند و اشخاص دیگری که او را می بینند القا نماید.

یکی از رنگ های شاد و گرم و جذاب، رنگ نارنجی است. شاید در کوچه و خیابان کمتر کسی را ببینیم که لباسی نارنجی بر تن کرده است. اما هستند کسانی که خود را محدود به دو رنگ مشکی و قهوه ای نمی کنند و این جرات را دارند تا لباسی به رنگ نارنجی بپوشند و در خیابان و یا در مهمانی ها حضور یابند. اما این اشخاص چه ویژه گی های شخصیتی دارند؟ علم روانشناسی در رابطه با این اشخاص چه می گوید؟

اگر شما هم جزء علاقه مندان رنگ نارنجی هستید. تا انتهای متن همراه ما باشید.

استفاده از رنگ نارنجی در لباس

نارنجی رنگی گرم و زنده است که پوشیدن آن حسی از جوانی و نشاط را القا می‌کند. پوشیدن لباسی به رنگ نارنجی خالص به دلیل درخشش زیاد آن جسارت زیادی می‌خواهد، اما رنگ‌های دیگر خانواده نارنجی مانند هلویی، گلبهی، آجری و تنالیته‌های مختلف رنگ‌های خاکی راحت‌تر از نارنجی خالص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از رنگ نارنجی برای پوشش سراسری، کار جالبی نیست و استفاده از رنگ‌های دیگر در کنار آن ضروری به نظر می‌رسد. رنگ‌ متضاد نارنجی، رنگ سبز است و استفاده از این ترکیب رنگ، لباس‌ها را پررنگ‌تر به نظر رسانده و قدرت رنگ‌ لباس‌ها را بیشتر نشان می‌دهد. اما اگر بخواهید ترکیبی بهتری به دست آورید میتوانید از رنگ سبز یشمی در کنار نارنجی استفاده کنید و رنگ روسری و مانتو و یا بلوز و دامن‌ خود را از این دو رنگ متضاد انتخاب کنید.

رنگ‌های مکمل نارنجی و آبی هم به خوبی در کنار هم قرار می‌گیرند و سردی رنگ آبی از درخشندگی و خیرگی رنگ نارنجی کم کرده و ترکیبی معقول به وجود می‌آورد.

استفاده از رنگ‌های گرمی مانند نارنجی در لباس توجه برانگیز و خودنما است، بنابراین اگر بخواهید ترکیب سنگین‌تری به دست آورید، استفاده از رنگ‌های خنثی مانند کرم و خاکستری نتیجه مطلوبی به وجود می‌آورد.

چند نکته روانشناسی درباره ی لباس های نارنجی

لباس ها در مکان های گوناگون و به منظور های مختلف می توانند پیام خاصی را در بر داشته باشند. اولین چیزی که در ظاهر یک لباس توجه بیننده را جلب می کند و بر ذهن و رفتار او تاثیر می گذارد، رنگ آن است. پس بهتر است که به هنگام انتخاب لباس هایمان، به رنگ آن ها توجه بیشتری کنیم و بدانیم که هر رنگ  چه حس هایی را به افراد القا می کند. در این قسمت از بخش ما چند نکته روانشناسی را درباره ی لباس های نارنجی رنگ برایتان بازگو می کنیم.

  • نارنجی از رنگ های گرم و مخصوص آدم های خونگرم است. خانم های نارنجی پوش ترسی از دیده شدن در جمع ندارند و دارای اعتماد به نفس بالایی می باشند.
  • این رنگ، رنگ مورد علاقه اکثر هنرمندان است.
  • این رنگ به هیچ عنوان مناسب خانم های محافظه کار نمی باشد. کسانی که این رنگ را انتخاب میکنند شخصیت برونگرایی داشته به طوری که در جمع غریبه ها نیز برای خود دوست پیدا میکنند.
  •  در برخی فروشگاه‌های زنجیره ای برای اینکه کارکنان در کنار مردم عادی راحت‌تر به چشم بیایند لباس‌شان را نارنجی یا ترکیب این رنگ با آبی یا سورمه‌ای انتخاب می‌کنند.
  • سن ایده ال برای استفاده از نارنجی بیست تا چهل و پنج سالگی می باشد اما رنگ های تیره آن محدودیت سنی خاصی ندارد.
  •  به علت گرما بخشی رنگ نارنجی پوشیدن آن در فصل های سرد مناسب تر است.
  •  سعی کنید تا حد امکان از لباس یا وسایل جانبی نارنجی استفاده کنید تا آن گرما و هیجان به روح شما نفوذ کند و شاد شوید.
  • این رنگ نشانه ی انرژی، سرزندگی و موفقیت است.مطالعات نشان داده است که نارنجی، وظیفه ی تامین اکسیژن به مغز و انرژی را افزایش می دهد و فعالیت مغز را تحریک می کند. انتخاب این رنگ برای لباس ورزشی و اسپرت و پوشیدن آن در باشگاه بسیار مناسب است.
  • این رنگ هم احساسات را برمی‌انگیزد اما مهم‌ترین نکته این است که هنگام انجام مصاحبه شغلی انتخاب نارنجی بدترین گزینه برای شماست. با اینکه به اندازه رنگ قرمز انرژی ندارد اما ممکن است به کارفرمای آینده شما این حس را القا کند که می‌خواهید به قدرت برسید و کمی پرخاشگر هستید.
  • رنگی قوی که در طولانی مدت منجر به حس نامطلوب می شود و به همین دلیل برای محیط کاری مناسب نیست.
    کروات نارنجی پیام شادی، گرما و باز بودن را با خود به همراه دارد.

نارنجی و افسردگی

نارنجی یکی از رنگ‌هایی است که شما را شاد می‌کند. به همین دلیل در روانشناسی رنگ‌ها به افراد غمگین توصیه می‌شود که این رنگ را به محیط زندگی‌شان راه دهند تا از تاثیرات آن برای شاد شدن محیط زندگی‌شان بهره‌مند شوند. البته باید توجه داشته باشید که استفاده افراطی از رنگ نارنجی می‌تواند بر تعادل سیستم عصبی شما تاثیر بگذارد و شاید خیلی زود از این رنگ خسته شوید. بنابراین توصیه می‌شود در کنار نارنجی از رنگ‌های مکمل آن یعنی سبز یا آبی هم کمک بگیرید.

اگر لباس‌های نارنجی زیاد می‌پوشید…

گروهی از افراد رنگ نارنجی را بیش از دیگران به کمد لباس‌های‌شان راه می‌دهند. اگر دست بر قضا به اتاق‌شان سر بزنید و در کمدشان را باز کنید از دیدن این همه لباس نارنجی متعجب می‌شوید. شاید هم وقتی می‌بینید که یک دوست یا همکار چند روز در هفته لباس نارنجی می‌پوشد این موضوع را کمی غیر عادی تصور کنید. اما واقعیت این است که بیشتر نارنجی‌پوشان افرادی ماجراجو هستند که برای انجام کارها و اهداف‌شان انگیزه و اشتیاق زیادی دارند.

نارنجی به این افراد انرژی می‌دهد و از سوی دیگر آنها را ترغیب می‌کند تا به فعالیت ادامه دهند. گاهی هم یکنواختی و سرد بودن محیط زندگی به نارنجی‌پوشان می‌گوید نارنجی را بیشتر انتخاب کنند تا اطرافیان از این راه سرزنده و پویاتر شوند. علاوه براین گفته می‌شود که علاقه‌مندان به لباس‌های نارنجی اعتماد به نفس خوبی دارند، دل‌شان می‌خواهد مدام لبخند بزنند و از خوشحالی دیگران به ذوق می‌آیند. گاهی هم بذله‌گویی در خون شان دیده می‌شود و به کمک حرف‌های خنده‌دار در هر جمعی خیلی زود محبوب می‌شوند.

درباره لیلا حصاری