روانشناسی رنگ سبز‎

این روزها بازار بحث های روانشناسی داغ است و یکی از مهمترین مسائلی که در حیطه روانشناسی از دیرباز مطرح بوده است، مسئله روانشناسی رنگ هاست. همانطور که همه ما هم به وضوح درک کرده ایم، هر رنگ دارای تاثیر خاصی بر روی فکر و ذهن ما دارد. بعضی از رنگ ها ما را کسل می کنند و بعضی دیگر به هیجان می آورند، بعضی از رنگ ها آرامش بخش هیتند و بعضی دیگر ما را دچار استرس می کنند. بنابراین انتخاب رنگ، خصوصاً در دکوراسیون و رنگ اتاق ها، بسیار حساس و مهم است و لازم است تا در مورد آن مطالعه شود و رنگی درست و سنجیده انتخاب کنیم. مخصوصاً اگر بخواهیم اتاق نوزادان و یا کودکان را رنگ آمیزی کنیم.

رنگی که امروز در نظر داریم تا در رابطه با آن برای شما صحبت کنیم، رنگ زیبای سبز است. این رنگ یادآور طبیعت و سبزی درختان است. اما واقعا در پس این رنگ چه رمز و رازی نهفته است؟

با بررسی روانشناسی رنگ سبز با ما همراه باشید.

معنای رنگ سبز

از لحاظ معنای رنگ، رنگ سبز رنگ رشد، بهار، تجدید و تولد دوباره است. از دیدگاه روانشناسی رنگ، سبز متعادل کننده‌ی قلب و احساسات است، این رنگ میان عقل و دل تعادل ایجاد می‌کند. همچنین:

  • سبز رنگی عاطفی و مثبت است، به ما توانایی عاشق شدن و پرورش بی قید و شرط خود و دیگران را می‌دهد.
  • یک صلح طلب طبیعی است و از احساسات شدید و فدا شدن اجتناب می‌کند.
  • سبز عاشق این است که مشاهده کند؛ بنابراین یک مشاور، شنونده و مددکار اجتماعی خوب است. عاشق مشارکت در جامعه است، کار در موسسه خیریه را دوست دارد و یک پدر، مادر و همسایه‌ی کمک کننده است.
  • سبز بودن ترکیبی از آبی و زرد بودن است. وضوح ذهنی و خوش بینی زرد را با آرامش عاطفی و بینش ذهنی آبی را یک جا در بر دارد.
  • امید و سخاوت می‌دهد که در رنگ‌های دیگر موجود نیست.

نماد های اصلی رنگ سبز

ایمنی

سبز به عنوان نماد ایمنی و امنیت شناخته می شود.

سلامتی

جراحان و بهیار ها اغلب لباس سبز به تن دارند، اعتقاد بر این است که رنگ سبز باعث تسریع روند بهبود بیماری در افراد می شود.

دانش

سبز رنگ حکمت و دانش است و تلاش برای تقویت دانش را افزایش می دهد.

صلح

سبز رنگ صلح و دوستی است.

رنگ سبز در درکوراسیون

در دکوراسیون بسیاری از درجات رنگ سبز باعث ایجاد هارمونی‌هایی در خانه می‌شود. سبزهای زنده ایجاد احساس طبیعت در درون می‌کند و می‌تواند یک جریان بصری فرم و یکنواخت بین شاخ و برگ‌های داخل و خارج شود. این رنگ مایه‌ها همچنین دارای یک کیفیت دوباره تازه شدن و پرورش می‌باشد و به‌خصوص آن‌ها در اتاق‌های غذاخوری و آشپزخانه به کار می‌روند. چون سبز کم‌رنگ باعث ایجاد احساسات دلپسند آرامش و صفا می‌شوند این رنگ مطلوبی برای مکان‌های مقدس و مکان‌های خلوت خانه مثل حمام و اتاق‌خواب می‌باشد.

استفاده از رنگ سبز در دکوراسیون داخلی تأثیرات شگرفی بر رفتار افراد و کمک به درمان برخی از بیماری‌ها دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

۱- رنگ سبز یک رنگ مناسب بری اتاق مطالعه است چرا که سرعت مطالعه افراد را افزایش می‌دهد.

۲- استفاده از این رنگ در دکوراسیون برای بهبود روابط افراد خجالتی موثر است.

۳- رنگ سبز، به بهبود التهابات مفاصل کمک می‌کند.

۴- این رنگ حس توازن و تناسب را در ذهن تداعی می‌کند.

۵- استفاده از رنگ سبز در دکوراسیون منزل و محیط کار برای افرادی که دچار استرس‌های روزانه یا افسردگی هستند بسیار موثر است.

خصوصیات سبزها

سبزها چه کسانی هستند؟ سبزها شخصیت‌های هماهنگ و صلح‌جویی هستند. آنها خواهان یک زندگی جاری هستند و ترجیح می‌دهند در یک محیط طبیعی زندگی کنند. آنها متعادل‌ترین مردم در طیف رنگی هستند. همچنین اتصالی قدرتمند با طبیعت دارند. سبزها، رها، مهربان، اهل بیان و ارتباط هستند. آنها می‌کوشند تا بدن، ذهن و روحی متعادل داشته باشند و معمولا در این تکوین، شخصی هستند. سبزها زندگی را از طریق قلب‌شان دریافت می‌کنند. اولین انگیزه‌های آنها، خشنودی و هماهنگی است.

آنها هرقدر به دوستان و طبیعت نزدیک‌تر باشند، خوشحال‌ترند. سبزها اساسا افراد قانعی هستند. اگر در وضعیت قوی باشند، برای شاد زیستن به حداقل نیز راضی می‌شوند، شادی درونی آنها که خالی از آرزوهای بزرگ است، برای‌شان بسیار حائز اهمیت است. درحالی‌که دیگران دوست دارند از لذت و مزایای تجملات حاصل از موفقیت برخوردار باشند، سبزها، بدون آنکه در ابتدا بخواهند با کسی رقابت کنند، زیباترین و گرانبهاترین لباس‌ها را می‌پوشند و مشاغل وجیهی دارند. سبزها شادی و رضایت را در زندگی‌شان وارد می‌کنند. آنها معتقدند که زندگی بشر، خود، شگفت‌ترین موهبت است.

سبزها شخصیت‌های پرحرف و اهل برقراری ارتباط هستند. آنها معمولا آنچه را فکر می‌کنند یا احساس می‌کنند، دقیقا بیان می‌کنند. «گپ زدن» برای آنها درمان است و به آنها اجازه می‌دهد که احساسات و علاقه‌شان را بیان کنند و از این طریق تسلی یابند.

سبزها نیاز دارند که در مورد خودشان و مشکلات‌شان صحبت کنند، تا بتوانند آنها را روشن‌تر بفهمند و بنابراین بهتر احساس‌شان کنند. اگر ناراحت یا خسته باشند، خشم‌شان را کلامی خالی می‌کنند.

اگر سبزها عصبانی شوند، اعلام می‌کنند. اگر غمگین شوند، اشک‌های شان جاری می‌شود. اگر حسادت کنند، عکس‌العمل آن را فورا خواهید دید. بیشتر سبزها در مورد احساسات‌شان فکر نمی کنند بلکه با آن زندگی می‌کنند. آنها معمولا از برقراری ارتباط با غریبه‌ها نمی‌ترسند و خیلی زود دوست پیدا می‌کنند. این شخصیت‌های بیانگر، غالبا در گروه‌های اجتماعی و تشکل‌ها دیده می‌شوند. کار گروهی و تقسیم زندگی با اعضای خانواده و دوستان صمیمی برای آنها بسیار باارزش است.

در میان مشاغل و جایگاه‌های مناسب برای سبزها می‌توان به باغبانی، محقق محیط زیست، کشاورزی، کارگزاران اجتماعی، دامپزشک، مادر، معلم، تراپیست، مشاور و منشی‌ اشاره کرد.

چه سبزی، چه تاثیری سبز طیف‌های مختلفی را در بر می‌گیرد که هر کدام از آن رنگ‌ها تاثیر جداگانه‌ای روی افراد دارند. بهتر است ببینیم چه سبزی، چه تاثیر روانشناختی دارد.

سبز متمایل به آبی: این رنگ زیبا در درمان زکام به کار می‌رود و تاثیری آرامش بخش دارد. سبز متمایل به آبی با جوانی، شوروحال و بازیگوشی مرتبط است. سبز به‌طور غیرمستقیم، خامی و بی‌تجربه‌بودن را می‌رساند. با این حال در بسیاری از موارد، بچه‌بودن چیز بدی نیست زیرا به انسان این توانایی را می‌دهد که شغل نامناسب را ترک کند، به مسائل با دید تازه‌ای نگاه کند و در زندگی، آغازی نو داشته باشد. متاسفانه در این رنگ تمایل به دودل بودن نیز وجود دارد و افرادی که این رنگ را زیاد استفاده می‌کنند، مقدار زیادی از وقت خود را صرف شک‌داشتن درباره‌ بهترین عملکردی که می‌توانند داشته باشند، صرف می‌کنند.

سبز روشن: رنگ نخستین جوانه‌های نورسیده درختان معمولا ‌سبز روشن است. این رنگ، سرزندگی و عشق به آزادی را در انسان برمی‌انگیزد. در برخی موارد نیز می‌تواند به بی‌احتیاطی، سهل‌انگاری، سبک‌سری، تکبر و خودنمایی منجر شود. سبز متمایل به زرد یا همان سبز روشن، انسان را از غم، تفکر، احساس گناه و تقصیر درباره اتفاقاتی که مدت زیادی از آن گذشته است، رهایی می‌بخشد. این رنگ به افرادی که خود را پیر و از پا افتاده، سرکوب شده، خسته و ناتوان احساس می‌کنند- به رفع یا کاهش این احساسات ناخوشایند- کمک شایانی می‌کند.

سبز تیره: سبز تیره، نشانگر شخصیت خودخواه و سلطه‌طلب است و افرادی که به‌طور مداوم سبز تیره می‌پوشند، اغلب عاشق خود هستند و به نیازها و خواسته‌های دیگران اعتنایی نمی‌کنند. توجه بیش از حد به جنبه‌ تیره‌تر سبز می‌تواند نشان‌گر زندگی مملو از پشیمانی و ندامت باشد. چنین شخصی، به احتمال زیاد به‌علت نوعی مشکل در اوایل زندگی، همواره احساس نوعی خشم می‌کند.

سبز یشمی: گفته می‌شود که سبز یشمی، روح را آرامش می‌دهد، فراست را بالا می‌برد و به انسان کمک می‌کند تا اسرار نهان جهان هستی را درک کند. حتی اگر آرزوهای یک نفر چندان بزرگ نباشد، بازهم این رنگ به او بینش فلسفی همراه با عقل سلیم می‌دهد. کسانی که سبز یشمی را دوست‌دارند، به‌طور ذاتی روشن‌بین و منطقی هستند.

سبز زیتونی: سبز زیتونی، خصومت، احساس‌های ناکامی و آسیبی که از آنها به شخصیت وارد شده است را می‌رساند. با این حال، این رنگ تنها جنبه‌ منفی ندارد. با اینکه این رنگ نشان‌دهنده‌ درد عاطفی ناشی از خودفریبی ا‌ست، قدرت شخصیت در تحمل مشکلات، درس‌گرفتن از آنها و انسانی بهترشدن را نیز نشان ‌می‌دهد.

درباره لیلا حصاری