روانشناسی رنگ زرد

در دنیای رنگها، هر رنگی دارای معنی و مفهومی خاص می باشد. به عبارت بهتر، به دیدن هر رنگ یک حس و انرژی به انسان منتقل می شود، دانش آشنایی با این حس و انرژی را علم روانشناسی رنگ ها می نامند.

مثلاً رنگ قرمز رگی شاد است و می تواند هیجان و انرژی را به ما تزریق کند، در مقابل آن آبی رنگی سرد است و حس سکون و آرامش دارد، رنگ نارمجی سرشار از شور و انرژی است و رنگ سبز نمادی از طبیعت و تازگی است و حس امنیت و آرامش را ایجاد می کند.

در بین تمامی رنگ ها، رنگی مانند زرد وجود دارد که از لحاظ بررسی معنی، دارای مفاهیم متفاوت و جذابی است. از یک طرف می تاند حس خمودگی و سکون باشد و از طرف دیگر چون همانند نور خورشید است، می تواند نمادی از زایش و زیبایی باشد.

اما واقعاً چه داستانی در دا رنگ زرد نهفته ایت؟ این رنگ در روانشناسی چه معنا و مفهومی دارد؟ افرادی که به این رنگ علاقه مند هستند، چه ویژگی های شخصیتی و رفتاری دارند؟ استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون چه حسی را منتقل می کند؟

با ما همراه باشید تا به این سوالاتن و سوالات بیشمار دیگر پاسخ گوییم و از چون و چرای رنگ زرد آگاه شویم.

روانشناسی رنگ زرد

رنگ زرد یکی از رنگهای گرم و جزو رنگهای اصلی محسوب می شود که در طیف های زرد تیره، زرد روشن، زرد طلایی، زرد لیمویی و زرد کرم شناخته شده هستند.

معمولاً هر چقدر که رنگ زرد روشن تر باشد چشم را بیشتر می زند و هر چه تیره تر باشد گرمای بیشتری از آن ساطع می شود. چنانچه در احادیث آمده است امام صادق (ع) رنگ زرد را برای کفش بسیار مناسب و شایسته می دانستند.

رنگ زرد می‌تواند بسیار درخشان و قوی باشد و احتمالا به همین دلیل است که به طرز قوی احساسات را برمی‌انگیزد. زرد می‌‌تواند به سرعت توجه را به خود جلب کند. اما اگر بیش از حد از آن استفاده شود به همان اندازه هم می‌تواند اذیت کننده باشد. زرد هم می‌تواند گرم و روشن به نظر بیاید و هم منجر به خستگی بصری شود. بر اساس روانشناسی رنگ‌ها، برخی از رنگ‌ها قدرت برانگیخته کردن برخی احساسات را دارند و می‌توانند بر روی رفتار و نوع بودن افراد تاثیر بگذارند. با این‌که تاثیر رنگ‌ها روی احساسات افراد می‌تواند به عوامل مختلفی از جمله تجربیات گذشته و فرهنگ بستگی داشته باشد، اما بازهم برخی رنگ‌ها روحیه یا احساسات مشخصی را در افراد برانگیخته می‌کنند.

ارتباط رنگ زرد با شخصیت فرد

رنگ زرد در روانشناسی نمادی از سرگرمی، خیرخواهی، خلاقیت، خرد و منطق، اصالت، اعتماد به نفس، شادی، خوش بینی و شور و اشتیاق می باشد.

گفتیم که رنگ زرد در طیف های مختلف شناخته شده هستند که از آن جمله رنگ زرد تیره، زرد روشن، زرد لیمویی می باشد که هر کدام یک نماد خاص و متفاوتی برای خود دارد.

  • رنگ زرد تیره نماد احتیاط، بی اعتمادی و حسادت می باشد.
  • رنگ زرد روشن نماد شادی، روشنی و طراوت می باشد.
  • رنگ زرد لیمویی نماد شور و اشتیاق برای زندگی است.

اما نماد رنگ زرد فقط در همین موارد خلاصه نمی شود بلکه ارتباط هایی نیز با شخصیت هر فرد برقرار می کند که به شرح زیر می باشد:

  • نمادی از اعتماد به نفس در زندگی و شور و هیجان است.
  • افراد علاقمند به رنگ زرد منطقی و درون گرا بوده و می توانند افراد برجسته ای در جامعه شوند.
  • رنگ زرد به عنوان نمادی از عقل و خرد شناخته شده و قدرت تحریک توانایی های ذهنی را دارد.
  • معمولاً این افراد که تمایل زیادی به رنگ زرد نشان می دهند شخصیت منحصر به فردی داشته و خود را از دیگران جدا و برتر می بینند.
  • افرادی که به رنگ زرد علاقه دارند زندگی را سخت نمی گیرند و ارتباطشان با دیگران بسیار گرم و صمیمانه است.
  • افراد علاقمند به رنگ زرد حسابداران خوبی خواهند بود.
  • نشان دهنده خلاقیت و ایده های جدید است که راه را برای انجام بهتر کارها هموار می کند. همچنین تنوع بخشی در کارها را نشان می دهد.
  • سوخت و ساز بدن را بیشتر می کند در نتیجه باعث هوشیاری و تمرکز بیشتر حواس فرد می شود.
  • علاقمندان به رنگ زرد معمولاً افرادی شاد هستند که لبخند را روی لبانشان حفظ کرده و سعی در خنداندن دیگران نیز دارند.

روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون و طراحی داخلی

زرد روشن می تواند در فضاهای جمعی مانند فضای نشیمن و پذیرایی مورد استفاده قرار بگیرد. زرد، رنگ مثبتی است که می تواند برای اتاق نوجوانان بسیار مناسب باشد و حافظه را تقویت بخشد و به مطالعه نیز کمک کند. به کاربردن رنگ زرد طلایی در اتاق غذاخوری اشتهاآور است.
از آنجا که پیشتر به آن اشاره شد رنگ زرد می تواند قابلیت خلاقیت افراد را افزایش و گسترش دهد. بنابراین استفاده کامل یا جزیی از رنگ زرد در اتاق کار توصیه می شود. همچنین رنگ زرد روشن در اتاق ملاقات، اثری مثبت و خلاقیت انگیز دارد.
همچنین این رنگ برای محیط های کوچک و برای پر نور جلوه دادن فضاهای کم نور مثل راهرو و کریدر نیز رنگ مناسبی است که باعث جلب توجه می شود و حالت خوشامدگویی دارد. اما بهتر است که برای جلوگیری از بدخلقی و عصبانیت، این رنگ را با رنگ های دیگر به کار ببرید و یا ترکیب کنید. و از به کارگیری یک دست و کامل آن در یک اتاق و فضا، پرهیز کنید.
به کار گیری رنگ زرد به همراه بنفش در دکوراسیون داخلی بسیار مرسوم می باشد؛ چرا که بنفش رنگ مکمل زرد است. بنابراین اگر به دنبال رنگ کامل کننده و ترکیبی مناسب با رنگ زرد در فضای داخلی خود هستید، توصیه ما رنگ بنفش می باشد.

از طرفی ترکیب رنگی زرد و بنفش از لحاظ روانشناسانه نیز کاربردی و مفهمومی می باشد؛ زیرا رنگ زرد که جلوه گر نور و روشنایی است، در کنار رنگ بنفش که متجلی ثروت و شکوه و عظمت است بسیار پر معنا و هماهنگ می باشد. که می توان معنا و ارتباط آنها را از لحاظ معنوی و همچنین مادی بررسی کرد.

چکیده روانشناسی رنگ زرد دکوراسیون:

ویژگی: گرما بخشی، انرژی، حس خوش بینی، دلگرمی، درخشندگی، نور، مثبت بودن، شادی، گیرایی، امیدواری و خلاقیت. رنگ زرد باعث بهبود فعالیت های ذهنی، تقویت حافظه و بیشتر شدن اشتها نیز می شود.

کاربرد: در آشپزخانه، اتاق کار و اتاق نشیمن، راهرو و کریدر و هم چنین در اتاق خواب می توان از رنگ زرد استفاده کرد. اما استفاده از این رنگ در اتاق نوزادان توصیه نمی شود.

درباره لیلا حصاری