اگر میخواهید افسردگی رهایتان کند بخوانید..!

اگر میخواهید افسردگی رهایتان کند بخوانید..!
راهی برای رهایی از افسردگی

افسردگی بیماری بسیار شایع عصر ماست. و در تمامی جهان روندی فزاینده دارد. این در حالی است که حدود نیمی از مبتلایان به افسردگی یا از بیماری خود بی خبرند یا بیماری آنها چیزی دیگر تشخیص داده شده است.

افسردگی یک بیماری اختصاصی نیست بلکه در تماما سنین و همه نژادها، هم در زنان و هم در مردان ظاهر می شود. افسردگی بیماری ساده ای نیست بلکه انواع گوناگون دارد به طوری که در بعضی افراد به صورت هایی ظاهر می شود که ما عموماً آنها را افسردگی نمی شناسیم. افسردگی پس از آنکه درمان شد غالباً باز می گردد.

افسردگی مسائل گوناگونی به همراه دارد. غیراز مسائل پزشکی و اندوه که بسیار شایع است، فرد مبتلا به افسردگی خود را در کارها مورد تبعیض و از نظر اجتماعی مطرود و حتی منفور خانواده خودش می بیند. گاهی انزوای همراه افسردگی، بیمارانی را که وضعی درمان پذیر دارند به دوری از مردم یا به سوی مرگ سوق می دهد. درباره افسردگی خبرهای خوشی نیز وجود دارد:بیشتر انواع افسردگی قابل درمان اند.

Depression که غالباً افسردگی بالینی، اختلالات خلق و خوی یا اختلالات عاطفی نامیده می شود، بیمار را دچار آشفتگی اندیشه، آشفتگی عاطفی، تغییر رفتار و بیماری های جسمانی می کند.

افسردگی بالینی، از دیدگاه عملکردهای اجتماعی بیش از دیگر بیماری های مزمن، بیمار را ناتوان می کند. افسردگی کبیر بیش از بیماری های مزمن ششی، التهاب مفصل و دیابت ، ناتوان کننده است. افسردگی یک نشانگان (Syndrom) یعنی مجموعه ای از علامات مرضی(Symptoms) مختلف است.

ملاک های تشخیص افسردگی عبارت اند از:

۱- افسرده بودن خلق و خوی در بیشتر روزها، تقریباً هر روز.

۲- کاهش آشکار علاقه یا میل به هر نوع فعالیت در زندگی.

۳- کاهش یا افزایش قابل توجه وزن بر اثر کاهش یا افزایش اشتهای غذا خوردن.

۴- بی خوابی یا پرخوابی در غالب شب ها.

۵- افزایش یا کاهش اعمال روانی حرکتی یا فعالیت های ذهنی.

۶- خستگی یا کاهش انرژی.

۷- احساس بی ارزشی یا گناهکار بودن.

۸- کاهش توان اندیشیدن یا تمرکز ذهن و تصمیم گیری.

۹- اندیشیدن به مرگ ( نه ترسیدن از آن) و به خودکشی، بدون داشتن طرحی برای آن ، یا اقدام به خودکشی با طرحی از پیش ریخته.

داشتن حداقل پنج علامت یاد شده برای ابتلا به افسردگی کبیر کافی است. ولی علامات مرضی یک و دو باید جزء آن علامت باشند. افسردگی نمی تواند واکنش معمولی مرگ یک عزیز باشد. همه افراد مبتلا به افسردگی تمام علامات مرضی این بیماری را ندارند و شدت علامات مرضی در افراد مختلف متفاوت است.

انواع افسردگی

افسردگی اقسام گوناگون دارد، شایع ترین آن افسردگی کبیر است که فرد مبتلا به آن گاهی شاد و خوشدل و موقتاً فعال می شود. نوعی از افسردگی کبیر به افسردگی مالیخولیایی موسوم است که بیمار هیچ گاه از چیزی دلخوش نمی شود در حدود ۱۵ درصد مبتلایان به افسردگی کبیر دچار افسردگی اوهام اند که معمولاً با خلق و خوی اندوهگین همراه است. مثلاً خود را گناهکار و غیر قابل بخشش تصور می کنند. در حدود ۱۵ در صد مبتلایان به افسردگی کبیر نیز دچار روان پریشی می شوند.

نوع دیگری از افسردگی وجود دارد به نام “افسردگی غیرمعمول” که بر خلاف اسمش شایع است. علامات مرضی آن عکس علامات مرضی افسردگی معمولی است که مبتلایان کم می خوابند و کم می خورند. مبتلایان به افسردگی غیر معمول زیاد می خوابند و زیاد می خورند و به سرعت اضافه وزن پیدا می کنند. به قول یکی از متخصصان برجسته بیماری افسردگی ( دونالد کلاین)، افسردگی غیر معمول، “مزمن” است نه” دوره ای” ؛ از بلوغ آغاز می شود و بیماران نسبت به همه امور کم توجه اند.

نوع دیگرافسردگی، روان رنجوری است که عموماً حدود دو سال طول می کشد و علامات مرضی آن خفیف تر از افسردگی کبیر است ولی همواره احساس ناراحتی می کنند.

شیوع افسردگی در قرن بیستم به خصوص بعد از دو جنگ جهانی بیشتر شده است، علت آن را مصرف دارو و الکل، افزایش استرس و کاهش اشتغال گفته اند ؛ علت دیگر افزایش افسردگی تغییرات اساسی اجتماعی است. گروهی از روان شناسان بر این باورند که جامعه کنونی، کانونی ناسالم در درون افراد به وجود آورده و آنها را بیش از اندازه به رضایت خاطر و شکست های شخصی وابسته کرده است.

آنچه گفته شد جنبه نظری دارد ولی بعضی از پژوهشگران درباره جنبه علمی علت ها اظهار نظر کرده اند. بر اساس پژوهش های آنها، تلویزیون ” منشاء عمده افسردگی است”Paul Kottl روان پزشک مرکز پزشکی پنسیلوانیا کشف کرده است که ” ارتباط تنگانگی بین دسترسی مداوم کودکان به تلویزیون و افسردگی کبیر در ۲۴ سالگی وجود دارد.”Kottl می نویسد:

” اثرات اجتماعی برنامه های چند ساعته تلویزیونی، باید از دلایل شروع زودرس افسردگی کبیر در نوجوانان به حساب آید، هزاران ساعت تماشای تلویزیون، کودکان ما را در معرض خشونت های ابلهانه مکرر قرار می دهد و آنها را هر چه بیشتر از تماس های اجتماعی با همسالان و خانواده دور می کند.”

افسردگی کبیر بیشتر در دهه های سوم و چهارم زندگی ظاهر می گردد و در غالب افراد بین شش ماه تا یک سال، حتی بدون درمان رفع می شود ؛ ولی اگر درمان شود بعد از چند هفته از بین می رود. بازگشت افسردگی در بیش از نیمی از افراد ظرف دو سال بعد از رویداد نخستین رخ می دهد. خطر افسردگی با تعداد بازگشت ها افزایش می یابد. بدین معنی که بعد از دو بازگشت، هفتاد در صد و بعد از سه بازگشت به نود درصد می رسد.

عوامل زیر خطر بازگشت افسردگی را افزایش می دهند:

اگر نخستین افسردگی پیش از بیست سالگی رخ داده باشد و سابقه خانوادگی موجود باشد؛

اگرنخستین افسردگی شدید باشد و دیر به درمان اقدام شده باشد؛ا

گر بیماری روانی دیگری نیز وجود داشته باشد؛

اگر فرد نسبت به استرس ها یا دیگر عوامل اجتماعی آسیب پذیرتر باشد.

اگر فرد از افسردگی قبلی کاملاً بهبود نیافته باشد؛ا

گر افسردگی در اواخر عمر رخ داده باشد

از نظر محققان راهکارهای زیر می‌تواند شما را از چنگال افسردگی نجات دهد.

راه بروید
اگر افسردگی‌تان شدید نشده، می‌توانید با راه رفتن حال خوب‌تان را برگردانید. محققان می‌گویند راه رفتن به‌ویژه برای افرادی که دچار مصیبت شده‌اند مانند ازدست دادن یک عزیز، بیکار شدن یا جدا شدن از همسر مفید است و اگر افسردگی شما ناشی از چنین اتفاق‌های بیرونی باشد، می‌تواند به کمک‌تان بیاید.

البته پژوهشگران معتقدند حتی افسرده‌های شدید هم می‌توانند در کنار درمان دارویی با راه رفتن به بهبود خود کمک کنند، اما کسانی که به‌دلیل اتفاق‌هایی که برای‌شان پیش آمده احساس غم شدید یا افسردگی را تجربه می‌کنند، با راه رفتن در یک محیط طبیعی پر درخت، بالا رفتن از کوه یا راه رفتن اطراف یک دریاچه می‌توانند بدون نیاز به دارودرمانی سلامت روانی خود را دوباره پیدا کنند.

ویتامین D بگیرید
کمبود ویتامین D تنها استخوان‌های شما را تضعیف نمی‌کند. محققان می‌گویند کمبود این ویتامین در بدن می‌تواند به افسرده شدن‌تان هم منجر شود. پژوهشگران در بررسی‌هایی که درمورد افسردگی زنان انجام دادند، دریافتند که کمبود این ویتامین در بدن خانم‌ها به پایین آمدن انرژی‌شان و افسرده شدن آنها می‌انجامد. این درحالی است که زنان افسرده پس از گذراندن یک دوره درمان همراه با دریافت ویتامین D کمتر نشانه‌های افسردگی را بروز دادند و حال روانی بهتری تجربه کردند.

رئیس نشوید
شاید تصور کنید یک ارتقای شغلی می‌تواند حال روانی‌تان را بهتر کند و با رساندن شما به آرزوهای‌تان اجازه افسرده شدن را به شما ندهد. اما محققان خلاف چنین تصوری را ثابت کرده‌اند. آنها می‌گویند زنان رییس بیشتر گرفتار بیماری افسردگی می‌شوند.

باتوجه به بررسی‌های پژوهشگران، شیوع افسردگی در زنانی که در موقعیت شغلی قرار دارند که می‌توانند استخدام کنند، اخراج کنند یا میزان حقوق دیگران را تحت‌کنترل داشته باشند، بیش از زنان دیگر است. این درحالی است که رئیس شدن روی مردان تاثیر عکس دارد و مردهایی که به چنین موقعیت شغلی می‌رسند، کمتر به افسردگی مبتلا می‌شوند.

آسپرین بخورید
آسپرین و ایبوبروفن داروهای ضدافسردگی نیستند اما از نظر محققان می‌توانند درمان بیماری افسردگی را تسهیل کنند. به عقیده پژوهشگران، التهاب ممکن است بیماری‌های روانی را تحت‌تاثیر قرار دهد و به همین دلیل داروهای ضدالتهاب می‌توانند روند درمان افسردگی را تسهیل کنند. باتوجه به بررسی‌های محققان، داروهایی که روزانه مصرف می‌شوند مانند آسپرین و ایبوپروفن با کاهش التهاب بدن می‌توانند چنین تاثیری را بر روان بیماران بگذارند و حال روانی‌شان را بهتر کنند.

ایمان داشته باشید
حتما شنیده‌اید که آدم‌های باایمان کمتر ناامید می‌شوند و در برابر مشکلات زندگی قد خم نمی‌کنند. محققان بیمارستان مک لین ایالات‌متحده این ادعا را تایید می‌کنند. آنها در یک پژوهش، تاثیر ایمان به خدا بر درمان بیماران مبتلا به افسردگی را بررسی کردند و دریافتند که آدم‌های باایمان کمتر دچار افسردگی می‌شوند یا پس از بیماری زودتر بهبود می‌یابند.

در این تحقیق که نتایج آن منتشر شده است مشخص شد که اعتقاد به خدا می‌تواند بهبود نتایج درمان‌های روانپزشکی را به‌همراه داشته باشد. به گفته پژوهشگرانی که بیماران این بیمارستان را موردبررسی قرار دادند، افرادی که سطح اعتقاد آنها به خداوند از متوسط تا بالا ارزیابی شده است، نتیجه بسیار بهتری را در دوره‌های درمانی کوتاه‌مدت گرفته‌اند و حال‌شان زودتر بهبود یافته است.

وزن‌تان را کم کنید
کاهش وزن تنها شمارا سالم‌تر نمی‌کند و اعتمادبه‌نفس‌تان را بالاتر نمی‌برد؛ محققان می‌گویند کم کردن وزن افسردگی را هم از شما دور می‌کند و در کنار کم کردن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، سلامت روانی‌تان را هم بیشتر می‌کند. در بررسی آنها پس از گذشت ۶ماه از برنامه کاهش وزن و با کم کردن ۸درصد وزن شرکت‌کنندگان، افسردگی آنها به شکل قابل‌توجهی کمتر شد. پس اگر شما هم افسردگی و اضافه‌وزن را با هم دارید، با حذف چربی‌های اضافه‌تان، برای بالاتر بردن خلق‌تان تلاش کنید.

درباره admin